Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 25 lut 2018, o 21:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zamiana silnika
PostNapisane: 28 lis 2007, o 20:40 
czy jest możliwość włożenia silnika diesla do benzyniaka i co ewentualnie trzeba zmienić ??


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2007, o 20:43 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, o 19:15
Posty: 5373
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
Model 309: GOLF
Silnik: 2G
tu mi sie chyba krzyska gti na rope kojazy. musialbys go popytac tylko nie pamietam czy on jeszcze ma go wogole??

http://forum.peugeot309.pl/profile,mode ... u,428.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2007, o 23:23 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
nie ma najmniejszego problemu jeśli tylko dysponujesz złotymi rączkami i wyciągarką...generalnie ze zwykłym dislem nie ma problemu..elektryki jest tam tyle co kot napłakał a i miejsca pod maską sporo...a jeśli masz powiedzmy 1.9 benke to nawet i półośki i skrzynie podpasujesz :) pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, o 18:15 
a prawo jak się wypowiada na ten temat?? trzeba przerejestrowywać czy coś??


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, o 18:18 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
nie ma obowiązku..możesz mieć nawet jakiegoś silnika od amerkańca 7 litrów a jak masz w papiórkach 1.1 to mogą ci nafiukać :) chyba że okresowy przegląd chcesz zrobić legalnie,wtedy moga sie doczepić...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2007, o 19:07 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, o 19:15
Posty: 5373
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
Model 309: GOLF
Silnik: 2G
oj teraz silnik przeciez za czesc wymienna robi. przy zamianie 1,9 klekota na 1,9 benzynke w sumie jesli o daniny chodzi to to samo ale przy zmianie pojemnosci trzeba by popytac :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2007, o 19:51 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 29 gru 2005, o 15:08
Posty: 919
Model 309: P11.144 CVT
Silnik: SR20DE
Trzeba powiadomić o tym urząd, wpiszą sobie do CEPIKa, i tyle... Nie wiem, czy cholery nie będą chcieli zmieniać dowodu - u mnie pojemność silnika była w nazwie (Peugeot 309 1.4 KAT).

_________________
www.ompl.org


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2007, o 20:05 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, o 19:15
Posty: 5373
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
Model 309: GOLF
Silnik: 2G
no chcial nie chcial czy w nazwie czy nie w dowodzie juz masz podana pojemnosc chyba ze w waszych unijnych juz nie podaja :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2007, o 20:42 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2007, o 13:50
Posty: 1463
Lokalizacja: Sierpc
Model 309: GR
Silnik: 1.4i TU3M
Znajomy zmieniał silnik w poldonie z 1,5 na 1,6 i na przeglądzie kazali mu robić badanie techniczne za 200zetów bo inaczej nie dostałby przeglądu.Wszystko jest kwestią tego, czy nikt się nie dopatrzy różnicy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2007, o 21:17 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
i czy ktoś jezdzi na przeglądy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2007, o 22:35 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, o 19:15
Posty: 5373
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
Model 309: GOLF
Silnik: 2G
ja tam zawsze. lepiej sciezke przejechac i wszystko jak cos wiadomo :D a tak placisz i nic nie wiesz. ani hamulce ani zawiecha czy amortyzatory

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL