Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 17 sty 2018, o 01:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 mar 2008, o 15:33 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
Witam.

Zastanawiam się czy jest możliwość zastosowania silniczka krokowego z innego auta o podobnej pojemności, lub z innego puga o mniejszej pojemności..bo już mnie wkurza to falowanie obrotów,kiedyś od Astry GSI mi założyli to obroty poniżej 4 tysięcy nie schodziły... :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2008, o 01:35 
Tu by się raczej gary musiał wypowiedzieć - zna się na tych pierduśnikach jak mało kto


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2008, o 19:28 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
Radzix a ty chcesz w swiom GTI go zastosować???? :shock:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 15:48 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
no nie chce ale muszę..u mnie silniczek krokowy już ma dość..na zlocie widzieli i czuli co poniektórzy...potrafi zgasnąć na zimnym silniku, albo za dużo paliwa podaje i czuć za mną benką...masz jakieś rozwiązanie??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:04 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
Radzix w gti nie ma krokowego jest zawór powietrza dodatkowego a co do beny raczej stawiałbym wytarte ścieżki w przepływce


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:08 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
hmm..to żeś mi parola zagiął...toć sam widziałem jak wyciągali takie małe ustrojstwo i wkładali od gsi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:09 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
A jaki ty masz motor?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:10 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
1.9 na pełnym wtrysku...a jeśli mnie o oznaczenia pytasz to tego nie wiem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:13 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
Nad alternatorem na bloku silnika jest 2 tabliczki jedna to numer seryjny a druga to oznaczenie literowe silnika .Ta druga mnie interesuje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:30 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
a poczekaj już lece objerzeć :)
Obrazek
Obrazek

rozumiem że o to chodzi ??:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:45 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
D6B - brawo topowy gti 128 KM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 17:54 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 18:48
Posty: 4165
Lokalizacja: Warszawa-Nieporęt
dobra dobra, tyle to wiedziałem, a co w kwestii tego silniczka?? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, o 18:11 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
A skąd wiedziałeś skoro nie wiedziałeś oznaczeń silnika bo wersji silnikowych było kilka różniły sie mocą i osprzętem
A więc pod aparatem zapłonowym znajduje sie zawór powietrza dodatkowego odpowiada za ssanie (tak jakby krokowiec ale nie do końca) a nie wiem co ci z gsi wkładali? Jak śmierdzi paliwem niespalonym przyczyn moze być wiele
1.przepływomierz możę miec wytarte ścieżki po których chodzi sywak (mozna delikatnie przesunąć płytkę)
2. czujnik temperatury pod aparatem zapłonowym
3.czujnik położenia przepustnicy

A jaki masz aparat zapłonowy z modułem czy osobno?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL