podmiana komputera

Moderatorzy: zmac, grzesiek309

michal.komiks
lwiątko
lwiątko
Posty: 9
Rejestracja: 1 sty 2012, o 13:28
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Lokalizacja: Szczecinek

podmiana komputera

Postautor: michal.komiks » 23 lip 2012, o 11:24

Witam
Podmieniłem komputer o tych samych nr i nawet miejscu produkcji ale autko chyba go nie widzi. Mianowicie nie zapala się czerwona lampka "K" co również uniemożliwia zrobienie testu błyskowego, więc moje pytanie czy to wina wadliwego kompa czy trzeba go po podmianie jakoś zrestartować. Sugestie mile widziane, dziękuję

Awatar użytkownika
grzesiek309
expert lew
expert lew
Posty: 1654
Rejestracja: 4 lip 2006, o 22:24
Model 309: nie mam 309
Silnik: -
Lokalizacja: Białystok

Re: podmiana komputera

Postautor: grzesiek309 » 23 lip 2012, o 11:42

Wymieniałeś go na podłączonym akumulatorze?
Reset robi się odpinając obydwie klemy akumulatora.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!

michal.komiks
lwiątko
lwiątko
Posty: 9
Rejestracja: 1 sty 2012, o 13:28
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Lokalizacja: Szczecinek

Re: podmiana komputera

Postautor: michal.komiks » 23 lip 2012, o 11:52

na odłączonych ale trwało to z 2 min może na dłużej trzeba odłączyć? spróbuję na 30 min może to coś da i napisze co i jak dziękuje za podpowiedź

Awatar użytkownika
palpio
extra lew
extra lew
Posty: 790
Rejestracja: 30 kwie 2008, o 23:07
Model 309: SX
Silnik: XU5
Lokalizacja: Przemyśl

Re: podmiana komputera

Postautor: palpio » 23 lip 2012, o 16:25

a wcześniej kontrolka świeciła? możliwe że żaróweczkę trafiło
Był PuG Xs 1,6 105 KM
Jest E 36 i Twingo
TEORIA jest wtedy kiedy wszystko wiemy a nic nie działa..
PRAKTYKA jest wtedy kiedy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego

michal.komiks
lwiątko
lwiątko
Posty: 9
Rejestracja: 1 sty 2012, o 13:28
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Lokalizacja: Szczecinek

Re: podmiana komputera

Postautor: michal.komiks » 24 lip 2012, o 13:21

niestety komp nie działa, odłączyłem 2 klemy poczekałem 15 min podłączyłem i nic ..chyba wcisnęli mi szrot ale takie ryzyko z używkami.

ps. to nie wina lampki bo stary podłączyłem i ładnie świeci.

Awatar użytkownika
palpio
extra lew
extra lew
Posty: 790
Rejestracja: 30 kwie 2008, o 23:07
Model 309: SX
Silnik: XU5
Lokalizacja: Przemyśl

Re: podmiana komputera

Postautor: palpio » 25 lip 2012, o 08:06

a masz u siebie immo?
Był PuG Xs 1,6 105 KM
Jest E 36 i Twingo
TEORIA jest wtedy kiedy wszystko wiemy a nic nie działa..
PRAKTYKA jest wtedy kiedy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego

michal.komiks
lwiątko
lwiątko
Posty: 9
Rejestracja: 1 sty 2012, o 13:28
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Lokalizacja: Szczecinek

Re: podmiana komputera

Postautor: michal.komiks » 25 lip 2012, o 13:20

powiem szczerze, że nie wiem czy to co w nim jest to immo. Jest jakieś zabezpieczenie, że nie można go odpalić jednym ruchem kluczyka trzeba poczekać aż coś pstryknie w 2 pozycji i potem dopiero odpali.

Awatar użytkownika
zmac
expert lew
expert lew
Posty: 1667
Rejestracja: 2 gru 2008, o 08:50
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
Lokalizacja: Żyrardów

Re: podmiana komputera

Postautor: zmac » 25 lip 2012, o 18:45

Może ktos zamontował wcześniej jakis immobilaiser i po odłączeniu kompa załączył się. Mozna wiedzieć w jakim celu zmieniałeś komputer?

-- 25 lip 2012, 17:45 --

Może ktos zamontował wcześniej jakis immobilaiser i po odłączeniu kompa załączył się. Mozna wiedzieć w jakim celu zmieniałeś komputer?

michal.komiks
lwiątko
lwiątko
Posty: 9
Rejestracja: 1 sty 2012, o 13:28
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Lokalizacja: Szczecinek

Re: podmiana komputera

Postautor: michal.komiks » 27 lip 2012, o 15:18

muszę zmienić bo jak się silnik zagrzeje to gaśnie na luzie....zamontowałem przełącznik co resetuje kompa przed każdym włączeniem i problemu nie ma ale nie chcę za każdym razem go resetować.

Awatar użytkownika
zmac
expert lew
expert lew
Posty: 1667
Rejestracja: 2 gru 2008, o 08:50
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
Lokalizacja: Żyrardów

Re: podmiana komputera

Postautor: zmac » 27 lip 2012, o 19:17

A jestes pewny że to wina komputera?