Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 16 sty 2018, o 11:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2012, o 11:24 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: Szczecinek
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
Witam
Podmieniłem komputer o tych samych nr i nawet miejscu produkcji ale autko chyba go nie widzi. Mianowicie nie zapala się czerwona lampka "K" co również uniemożliwia zrobienie testu błyskowego, więc moje pytanie czy to wina wadliwego kompa czy trzeba go po podmianie jakoś zrestartować. Sugestie mile widziane, dziękuję


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 11:42 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lip 2006, o 22:24
Posty: 1654
Lokalizacja: Białystok
Model 309: nie mam 309
Silnik: -
Wymieniałeś go na podłączonym akumulatorze?
Reset robi się odpinając obydwie klemy akumulatora.

_________________
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 11:52 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: Szczecinek
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
na odłączonych ale trwało to z 2 min może na dłużej trzeba odłączyć? spróbuję na 30 min może to coś da i napisze co i jak dziękuje za podpowiedź


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2012, o 16:25 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
a wcześniej kontrolka świeciła? możliwe że żaróweczkę trafiło

_________________
Był PuG Xs 1,6 105 KM
Jest E 36 i Twingo
TEORIA jest wtedy kiedy wszystko wiemy a nic nie działa..
PRAKTYKA jest wtedy kiedy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lip 2012, o 13:21 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: Szczecinek
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
niestety komp nie działa, odłączyłem 2 klemy poczekałem 15 min podłączyłem i nic ..chyba wcisnęli mi szrot ale takie ryzyko z używkami.

ps. to nie wina lampki bo stary podłączyłem i ładnie świeci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lip 2012, o 08:06 
Offline
extra lew
extra lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2008, o 23:07
Posty: 790
Lokalizacja: Przemyśl
a masz u siebie immo?

_________________
Był PuG Xs 1,6 105 KM
Jest E 36 i Twingo
TEORIA jest wtedy kiedy wszystko wiemy a nic nie działa..
PRAKTYKA jest wtedy kiedy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lip 2012, o 13:20 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: Szczecinek
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
powiem szczerze, że nie wiem czy to co w nim jest to immo. Jest jakieś zabezpieczenie, że nie można go odpalić jednym ruchem kluczyka trzeba poczekać aż coś pstryknie w 2 pozycji i potem dopiero odpali.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lip 2012, o 18:45 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 gru 2008, o 08:50
Posty: 1667
Lokalizacja: Żyrardów
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
Może ktos zamontował wcześniej jakis immobilaiser i po odłączeniu kompa załączył się. Mozna wiedzieć w jakim celu zmieniałeś komputer?

-- 25 lip 2012, 17:45 --

Może ktos zamontował wcześniej jakis immobilaiser i po odłączeniu kompa załączył się. Mozna wiedzieć w jakim celu zmieniałeś komputer?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2012, o 15:18 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 1 sty 2012, o 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: Szczecinek
Model 309: 1.4 graffic
Silnik: 33AKDY1360
muszę zmienić bo jak się silnik zagrzeje to gaśnie na luzie....zamontowałem przełącznik co resetuje kompa przed każdym włączeniem i problemu nie ma ale nie chcę za każdym razem go resetować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2012, o 19:17 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 gru 2008, o 08:50
Posty: 1667
Lokalizacja: Żyrardów
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
A jestes pewny że to wina komputera?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL