Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 25 lut 2018, o 11:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 maja 2012, o 18:08 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 3 sty 2012, o 16:37
Posty: 13
Model 309: Vital
Silnik: TU3FM/L
Witam.
Rozbierałem ostatnio deskę i wyciągnąłem włącznik przednich lamp przeciwmgielnych. Niestety nie mam teraz pojęcia jak to podłączyć. Przy awaryjnych i ogrzewaniu szyby są ładne kostki a tu tylko zwykłe kabelki z końcówką. Brakuje dobrych schematów elektrycznych. Czy mógłbym ktoś zrobić zdjęcie lub opisać jak są u niego podłączone te światła. Na razie sterczy mi 5 kabli z deski. Biały, zielony i brązowy (2 ostatnie podwojone).
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 maja 2012, o 21:17 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 gru 2008, o 08:50
Posty: 1667
Lokalizacja: Żyrardów
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
Trzeci napisał(a):
Witam.
Rozbierałem ostatnio deskę i wyciągnąłem włącznik przednich lamp przeciwmgielnych. Niestety nie mam teraz pojęcia jak to podłączyć. Przy awaryjnych i ogrzewaniu szyby są ładne kostki a tu tylko zwykłe kabelki z końcówką. Brakuje dobrych schematów elektrycznych. Czy mógłbym ktoś zrobić zdjęcie lub opisać jak są u niego podłączone te światła. Na razie sterczy mi 5 kabli z deski. Biały, zielony i brązowy (2 ostatnie podwojone).
Pozdrawiam.

Fabrycznie przy włączniku przeciwmgielnych tez jest wtyczka, koloru białego. Wygląda na to, że ktos sobie dorobił instalacje do halogenów, więc niestety pozostaje podłączenie przewodów metodą prób i błędów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 maja 2012, o 08:52 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 3 sty 2012, o 16:37
Posty: 13
Model 309: Vital
Silnik: TU3FM/L
No właśnie wtyczka biała jest, a w nią były wsadzone te kabelki, które się odłączyły. Może ktoś wrzucić zdjęcie lub jakiś rysunek jak to wygląda u niego/powinno wyglądać. Będę wdzięczny.

-- 15 maja 2012, 19:44 --

Przepraszam, że dubluje, ale dodaję zdjęcia poglądowe.

Obrazek

Może ktoś zobaczyć jak wygląda to u niego. Byłbym bardzo wdzięczny.

Czy naprawdę nikt nie ma jakiegoś schematu, ewentualnie zdjęcia jak to wygląda u niego?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL