Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 25 lut 2018, o 11:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lip 2014, o 11:59 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 maja 2014, o 19:53
Posty: 73
Lokalizacja: Hammel
Model 309: GLi
Silnik: TU3M
Witam, wpadł mi w łapy nówka funkel obrotomierz diodowy szeroko stosowany w bolidach marki FSO/FSM
do mojego burackiego puga jak znalazł....
myślę sobie, że mam GL, gdzie była nędza, to i nie będę zaburzał konfiguracji, i przekręcał deski z obrotkiem.
zresztą ciężko dostać taką deskę, bo kto żyw, to przekręca, i po rynku walają się tylko takie z zegarkiem.

Obrotka łączy się na 3 kable
powstaje pytanie, czy są jakieś wymogi co do średnicy żył w izolacji? można przejarać kable jak dam jakieś głośnikowe na przykład... ?
łączy się go na 3 przewody

jak dam gościowi do roboty, to muszę mieć części przygotowane... taki typ człowieka...

mam też pytanko, czy wszystkie obrotomierze elektroniczne łączy się na 3 przewody?
za jakiś czas załatwie sobię jakieś malutkie vdo i zapodam na słupku a, ale póki co to chciałbym mieć wyprowadzenia i chociaż tego diodaka na sztukę i aby działał...

_________________
Daj chłopu zegarek, to będzie kłonicą nakręcał:D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lip 2014, o 20:02 
Offline
super lew
super lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2010, o 18:36
Posty: 419
Lokalizacja: Kraków
Model 309: Graffic
Silnik: TU1M
Tak na 3 przewody +,- i sygnał . Co do grubości to ja mam na 0.5mm więc w granicy rozsądku z tą grubością , sygnałowy w sumie powinien(jest seryjnie) ekranowany .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lip 2014, o 20:23 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 maja 2014, o 19:53
Posty: 73
Lokalizacja: Hammel
Model 309: GLi
Silnik: TU3M
dzięki za pomoc, to coś mi żeś w głowie rozjaśnił
kabelki odchodzące od urządzenia mam tak po 10 cm, aby tylko szło coś przylutować, albo zacisnąć konnektor.
wszystkie są takie same, tyle, że w innych kolorach.

to załatwię ten ekranowany przewodzik

coś mi się wydaję, że ten obrotek przykleję taśmą dwustronną, bo ma średnicę 8 cm. nie znalazłem nigdzie takich kubków montażowych
a ciąć deskę dla niego to szkoda;)

Nie wiem, czy taka była średnica w dużych fiatach, czy co?
generalnie jest to nasz rodzimy wynalazek Stel-Mark
prawdopodobnie będę go jeszcze rozkręcał i próbował zmienić tarczę, bo jest biała, a ja bym chciał ją w negatywie, bo wszystkie zegary w aucie mam na czarnym tle.

_________________
Daj chłopu zegarek, to będzie kłonicą nakręcał:D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL