Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 25 lut 2018, o 11:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2015, o 10:01 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 maja 2014, o 19:53
Posty: 73
Lokalizacja: Hammel
Model 309: GLi
Silnik: TU3M
Dzień dobry,

Odpaliłem procedurę samodiagnostyki i wymrugało mi błąd 5.1 i 4.1

wg opisu kodów migowych 5.1 = sonda umiera.
W związku z tym, że fura ma swoje lata, pewnie i tak nie ominie mnie zakup nowej sondy.

i tu zaczynają się schody.

strony sklepów wyrzuciły mi mrowie produktów które w teorii są odpowiednie do TU3M KDZ, ale już na oko widać, że są to produkty całkiem różne od siebie...

Proszę o pomoc, jak mogę znaleźć "tę jedyną, tę prawdziwą" tym razem nie miłość, tylko lambdę...
albo ile jest cech charakterystycznych w sondach, żebym mógł z całą pewnością olać pewną ich ilośc i jasno sklasyfikować je, że na 100% nie bedą pasowały... ?

Boję się wyjąc sondy i obejrzeć, bo samo urządzenie wyglada na bardzo stare, boję się, że jak już wyjmę, to potem go nie wsadzę tak jak trzeba/było...

PLS halp

_________________
Daj chłopu zegarek, to będzie kłonicą nakręcał:D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2015, o 23:09 
Offline
super lew
super lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2010, o 18:36
Posty: 419
Lokalizacja: Kraków
Model 309: Graffic
Silnik: TU1M
Nie koniecznie to sonda umiera , może to być problem np czujnika temperatury jak w moim 1.1 to że sonda zaświeca może znaczyć że jest nie taka mieszanka jakby chciał .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2015, o 17:48 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 maja 2014, o 19:53
Posty: 73
Lokalizacja: Hammel
Model 309: GLi
Silnik: TU3M
Panowie, a czy jak sonda lambda padnie, to wtedy lampka K świeci ciągle?
mój pug miał kilka złych dni, trzeba było się zagęścić i zamiast drogą zdecydowałem się jechać autostradą
wtedy lampka świeciła się przez 20 minut
innym razem też przez dobre 10 minut.
teraz akurat omijam autostradę i nic się nie świeci.

Bzyq czy jak czujnik temperatury by źle działał to by wywaliło błąd 5.1 czy raczej 4.1? a u Ciebie szwankował ten czujnik co jest w głowicy?

_________________
Daj chłopu zegarek, to będzie kłonicą nakręcał:D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2015, o 20:53 
Offline
super lew
super lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2010, o 18:36
Posty: 419
Lokalizacja: Kraków
Model 309: Graffic
Silnik: TU1M
Dokładnie to czujnik w obudowie termostatu , i wywalalo błąd 51 bo mieszanka za bogata.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL