Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 19 sty 2018, o 07:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2011, o 21:38 
Offline
lwiątko
lwiątko

Dołączył(a): 23 paź 2010, o 17:31
Posty: 9
Wróciłam z autkiem z warsztatu. Cięgna i owszem luzy maja ale nie podciągna za wiele, wyciąg oleju zlokalizowany wybierak przy skrzyni biegów. Choć wyleciało go niewiele bo jakieś 250-300ml to mnie nastraszyło. Ogólnie wlany z olejem uszczelniacz i mam smigać. Zobaczymy co mnie jeszcze spotka, zwłaszcza jak rusze pugim w traskę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2011, o 00:19 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2007, o 13:50
Posty: 1463
Lokalizacja: Sierpc
Model 309: GR
Silnik: 1.4i TU3M
Niestety przy sporych przebiegach wycierają się wybieraki w skrzyni i na wejściu do skrzyni. Ja mam 390 000 i dźwignia lata jak kij we wiadrze, ale biegi wchodzą lekko. Wyciek na wybieraku też mam, ale niewielki. Ogólnie skrzynie są niezniszczalne pod warunkiem, że jest olej. :309:

_________________
Peugeot 309 1.4i


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2011, o 02:39 
Offline
super lew
super lew

Dołączył(a): 16 gru 2008, o 00:08
Posty: 302
Lokalizacja: Piaseczno
Model 309: Gtx
Silnik: 1.9
Bo ja wiem :)
Jezdziłem ponad tydnień bez oleju a gdy zalałem skrzynie olejem to po ok10km sie rzsypał różnicowy :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2011, o 18:19 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2007, o 13:50
Posty: 1463
Lokalizacja: Sierpc
Model 309: GR
Silnik: 1.4i TU3M
Trzeba było nie zalewać to może dłużej by pochodził. :biggrin:

_________________
Peugeot 309 1.4i


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sie 2012, o 19:12 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lip 2006, o 22:24
Posty: 1654
Lokalizacja: Białystok
Model 309: nie mam 309
Silnik: -
Niekoniecznie luz, możliwe, że cięgło gdzieś zawadza i nie da się do końca wbić biegu. Najlepiej zajrzeć na kanale czy przy wrzucaniu 2. biegu nic się nie blokuje. Miałem kiedyś taki przypadek i lekkie odgięcie jednego z cięgien pomogło :D

_________________
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2012, o 12:05 
Offline
super lew
super lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2011, o 15:55
Posty: 342
Lokalizacja: Wleń / Zielona Góra / Jelenia Góra
Model 309: GTi
Silnik: 1.9
Ja miałem raz przypadek kiedy wyskakiwały mi 1, 3 i 5 natomiast 2 i 4 były ok. Wyskakiwały tylko kiedy puściłem gaz czyli silnik nie ciągnął, okazało się, że spadł mi wąż z uchwytu na ścianie grodziowej, obsunął się na dół i wrzucając biegi do przodu cięgno uderzało w wąż, który się poddawał ale sprężynował dlatego kiedy tylko nie było sił trących na trybach to bieg wyskakiwał. Podniosłem wąż do góry i problem rozwiązany.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL