Peugeot309.pl

... dla ludzi z pasją
Teraz jest 16 sty 2018, o 09:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 gru 2011, o 21:33 
Offline
super lew
super lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, o 21:09
Posty: 269
Lokalizacja: Rybnik
Model 309: GTDturbo
Silnik: 1.9TD
Z dwa lata temu robiłem łożyska McPhersona bo chodziły ciężko i skrzypiały, założyłem Sasici, posmarowałom wsio ruchome smarem, było OK. Od jakiegoś czasu zauważyłem znowu straszne skrzypienie przy skręcaniu, jak teraz jest wsio na stojakach i rozebrane, to pomacałem, posłuchałem, i skrzypi właśnie z górnego mocowania amora do budy.
Czyżby Sasici były teraz tak liche? Czy pada w tym rejonie coś jeszcze?

_________________
Peugeot 309 1.9GTDturbo
Obrazek
Citroen Xantia 1.9TurboD
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2011, o 23:07 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 cze 2007, o 22:25
Posty: 1027
Lokalizacja: edynburg
Model 309: SX
Silnik: XU5 1.6
z tego co się orientuję, te łożyska to niestety przypadłość pugów. jak masz ochotę zamieniaj na nowe, ale za jakiś czas znowu padną. taki urok :).

_________________
toyota yaris 1.3 sr dvvt-i '09
ford fusion 1.4 '05 - zmarło mu się na uwaloną elektronikę. być może ożyje jako franken - puzon. prace nad zastępczym mózgiem już trwają.
citroen xsara 1.9 td '97 XUD9TE - reinkarnacja w postaci żyletek
peugeot 309 sx '88 XU5 - sprzedany przymusowo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2013, o 15:16 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2009, o 10:10
Posty: 87
Lokalizacja: wawa
Model 309: GL profil
Silnik: 1,3 G1A
Podłączę się pod temat co by nie zaśmiecać forum.

Czy łożyska i górne blachy mocowania kolumny mcpersona pasują od jakiejś innego puga? Stare mam trochę zardzewiałe a wolałbym nowe kupić.
Chodzi o puga gl profil 1generacji silniczek 1.3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2013, o 16:38 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lip 2006, o 22:24
Posty: 1654
Lokalizacja: Białystok
Model 309: nie mam 309
Silnik: -
Wszystkie 205 i 309 miały takie same. Dostępne są bez problemu.

_________________
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2013, o 18:22 
Offline
expert lew
expert lew
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 gru 2008, o 08:50
Posty: 1667
Lokalizacja: Żyrardów
Model 309: gti/tct,206s16/gti
Silnik: 2.0
grzesiek309 napisał(a):
Wszystkie 205 i 309 miały takie same. Dostępne są bez problemu.

Do tego można dołożyć C15 i Visa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 maja 2013, o 10:06 
Offline
lwiątko
lwiątko
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2009, o 10:10
Posty: 87
Lokalizacja: wawa
Model 309: GL profil
Silnik: 1,3 G1A
Dziękuję

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL