Nie chce zapalić po ostatnich mrozach..

Tutaj postujemy o mechanice w naszych 309

Moderatorzy: zmac, grzesiek309

renio14
lwiątko
lwiątko
Posty: 47
Rejestracja: 24 kwie 2012, o 06:55
Model 309: TopLine
Silnik: 1.4

Nie chce zapalić po ostatnich mrozach..

Postautor: renio14 » 31 paź 2012, o 21:48

Witam mam problem ze swoim pugiem, nie chce zapalić... Po ostatnich mrozach sięgających -9'C. Następnego dnia próbuje go odpalić aku padło ok.... przełożyłęm od drugiego auta, kręci, odpalił po 5 sek zgasł, tak jak by wypalił tylko to co miał przewodach.. i potem trup, kręcic kręci ale ni huhu zero reakcji. Znajomi twierdzą ze mogła pompa paliwa siąść. czy gdy zdejmę przewód z filtra paliwa i i zakręce to paliwo powinno trysnąć czy nie? bo nic nie leci. A ten dzwięk po przekręceniu raz kluczyka dobiegający zza deski to dzwięk pompki paliwa? bo on jest i jest bez zmian..
ma ktoś jakieś sugestie?

Też myślałem że paliwa może nie byc, więc kupiłem 10 l i nic dalej to samo, a filtr był wymieniany pewnie dawnoooo... nie za mojej kadencji, a jeszcze jutro spróbuję zdjąc filtr paliwa i zobaczę czy w przewodzie przed nim, leci paliwo.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, o 22:07 przez renio14, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
palpio
extra lew
extra lew
Posty: 790
Rejestracja: 30 kwie 2008, o 23:07
Model 309: SX
Silnik: XU5
Lokalizacja: Przemyśl

Re: Nie chce zapalić po ostatnich mrozach..

Postautor: palpio » 31 paź 2012, o 21:53

Kolego trzeba sprawdzić tak jak napisałeś czy jest paliwo , następnie czy jest iskra , kiedy był wymieniany filtr paliwa, możliwe że przyłapało wodę w paliwie na przewodach , dobrze by było postawić auko na jakiś czas do ciepłego garażu
Był PuG Xs 1,6 105 KM
Jest E 36 i Twingo
TEORIA jest wtedy kiedy wszystko wiemy a nic nie działa..
PRAKTYKA jest wtedy kiedy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego